Hervormd Kerkkoor Scheveningen
zingen is een passie

Over ons

 

Ons koor kent een rijke historie en is opgericht op 6 juni 1930 als Jeugddienst Kerkkoor. In 1974 is de naam gewijzigd in Hervormd kerkkoor ‘Scheveningen’ met als onderafdeling het meisjes- en jeugdkoor ‘Scheveningen’. Psalmen, geestelijke liederen en klassieke werken zijn nog altijd onderdeel van ons repertoire.
Die rijke historie hebben we ook zeker te danken aan de dirigenten die ieder op hun eigen wijze hebben leiding hebben gegeven aan ons koor.  Met dankbaarheid denken we terug aan wat onze vroegere dirigenten Truus Massaar-van Driel, Jaap Lauwers, Bert Visser, Wolf Eekhof en Astrid Oudewaal stuk voor stuk voor ons koor hebben betekend.
Wij verlenen graag onze medewerking aan kerkdiensten in de regio. Ook geven wij met regelmaat een concert of voeren wij de Marcus Passie van Hans Boelee uit. Daarnaast  zingen wij via Fonds 1818 in verschillende verzorgingshuizen.
Het Hervormd kerkkoor ‘Scheveningen’ repeteert wekelijks op de maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur (met uitzondering van de kerst- en zomervakanties). We repeteren momenteel in wijkgebouw Rehoboth (Nieuwe Laantjes 127 te Scheveningen). Nieuwe leden zijn op elk moment van harte welkom om een keer geheel vrijblijvend bij ons te komen kijken en met ons mee te zingen.

 Ons Team

Danny Spaans

Dirigent

Vanaf 2022 is Danny Spaans onze dirigent. Danny Spaans (1988) volgde orgellessen bij de bekende organist Jan van Westenbrugge uit Wateringen en is momenteel is organist van de Prinses Julianakerk op Scheveningen en de Hervormde Dorkskerk van Numansdorp. Naast zijn dirigentschap van het Hervormd kerkkoor ‘Scheveningen’ wordt hij regelmatig gevraagd als begeleider bij concerten en uitvoeringen van diverse koren in de regio. Danny is vaste begeleider van de Chr. gemengde zangvereniging ‘Laudate Deo’ uit Scheveningen. Met muzikale vrienden vormt hij de muziekgroep ‘Chaverim’.
Danny is medeorganisator van de jaarlijkse Massale Volkskerstzang Scheveningen en bestuurslid van de gelijknamige stichting. In 2017 richtte hij samen met broer Michael het Groot projectkoor ‘Scheveningen’ op waarmee jaarlijks een aantal uitvoeringen worden gegeven.


Jan van Westenbrugge

Organist

Jan van Westenbrugge (1948) volgde al op jeugdige leeftijd orgellessen bij zijn vader en net 12 jaar oud begeleidde hij de samenzang tijdens de jeugdsamenkomsten (kinderkerk/ zondagsschool). Hij studeerde achtereenvolgens bij Jan Brandwijk, Willem Oranje, Jan J. v.d. Berg en Herman van Vliet. In 1973 behaalde hij het diploma kerkorganist van de N.O.V. te Utrecht, waarbij André Verwoerd zijn examinator was. Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan orgelconcoursen in Elburg en Meppel en kreeg daarbij hoge waarderingen van de jury. Jan van Westenbrugge was organist in Rozenburg en Maasdijk. Sinds 1974 is hij de vaste organist van het Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk in Wateringen.
Jan begeleid ons koor bij een aantal van de uitvoeringen.

Michael Spaans

Organist - vervangend dirigent

Michael Spaans (1991) volgde orgellessen bij Joop de Vries en Jan van Westenbrugge en is momenteel organist van de Chr. Gereformeerde Thaborkerk te Scheveningen en van de Gereformeerde gemeente Den Haag-Scheveningen. Daarnaast volgde hij in 2014 een cursus koordirectie aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten onder leiding van Wilko Brouwers en Peter van Aerts, beiden dirigent van Brabantse kamerkoren. Ook volgde hij masterclasses in dirigeertechniek bij Jos van der Sijde en zangtechniek bij Lara Diamand.
Tot 2022 was hij dirigent van het Chr. mannenkoor ‘Scheveningen’. Momenteel is Michael dirigent van de Chr. gemengde zangvereniging ‘Laudate Deo’ uit Scheveningen en het groot projectkoor ‘Scheveningen’.
Michael vervangt onze dirigent bij verhindering en begeleid ons koor bij een aantal van de uitvoeringen.


Bert den Hertog

Organist

Bert begeleidt ons koor wanneer wij zingen tijdens de Christelijke feestdagen dagen in de Oude Kerk. Hij is sinds 2010 de vaste organist van de Scheveningse Oude kerk.